Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Kids Menu 31.03-04.04..2025

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

Poniedziałek

31.03.2025  

Śniadanie                             

herbata rumiankowa

owsianka z żurawiną -gluten,mleko 

pieczywo  pszenne żytnie  -gluten

  z masłem- mleko

szynka chlebowa

schab pieczony 

kalarepka 

 

 

 

Obiad 

zupa barszcz czerwony  z   włoszczyzną 

 -seler ,majerankiem i czosnkiem 

na wywarze wieprzowym 

kasza bulgur - gluten 

pulpety wieprzowe  w sosie własnym

ze śmietanką -gluten ,mleko 

surówka wiosenna -mleko 

woda z cytryną 

 

 

 

Podwieczorek

gruszka ,chrupki bananowe kukuryku!

ok .godz.15.30 kanapki - gluten z  masłem ,szynką serem żółtym - mleko i warzywami 

 

 

 

 

 

Wtorek 

01.04.2025   

Śniadanie

karob na mleku

bułka kajzerka - gluten

z masłem- mleko

z szynką śniadaniową ,jajkiem gotowanym na twardo  ogórkiem świeżym i kiełkami rzodkiewki 

 

 

zupa jarzynowa

z włoszczyzną - seler   z  ziemniakami

i natką pietruszki 

na wywarze jarzynowym -seler 

ziemniaki 

pieczone udko z kurczaka w ziołach 

marchewka z miodem 

kompot wieloowocowy 

 

Podwieczorek

pudding jaglany na mleku z owocami leśnymi

ok.15.30 kanapki - gluten z masłem , szynką

serem - mleko i warzywami 

 

 

 

Środa

02.04.2025 

Śniadanie

cykoria bio inka na mleku

pieczywo pszenne,graham -gluten 

z masłem - mleko 

szynka śniadaniowa 

twarożek ze śmietanką -mleko z ogórkiem świeżym zieleniną i ziołami 

ogórek kiszony

 

 

 

Obiad         

zupa koperkowa z ryżem 

i włoszczyzną - seler

na wywarze drobiowym 

ziemniaki

paluszki rybne -ryba,gluten,mleko 

surówka z kiszonej kapusty 

kompot wieloowocowy 

 

Podwieczorek

mleko 2%

chałka -gluten,mleko,jaja

talarki z marchewki 

ok.15.30 kanapki- gluten z masłem ,szynką,serem - mleko i warzywami 

 

 

Czwartek

03.03.2025 

Śniadanie

kawa zbożowa z magnezem  - gluten  na  mleku 

pieczywo pszenne,wieloziarniste    -gluten

z masłem-mleko

salami 

szynka złotopolska 

ser królewski - mleko 

papryka czerwona i żółta 

 

 

Obiad

rosół drobiowy 

włoszczyzną -seler 

z niteczkami -gluten ,jaja

kasza kuskus -gluten

leczo warzywne -seler 

z kiełbaską 

woda z pomarańczą 

 

Podwieczorek

kefir - mleko z truskawkami 

mamutki biszkopciki -gluten,jaja,mleko 

kanapki - gluten z masłem ,szynką serem- mleko 

i warzywami 

 

 

 

Piątek

04.04.2025     

 

Śniadanie

mleko z  miodem 

pieczywo mieszane - gluten

 z masłem - mleko 

polędwica sopocka

ser mozzarella -mleko 

humus z pomidorami -sezam,seler,soja ,gorczyca

pomidor koktajlowy ,sałata masłowa 

 

Obiad 

zupa chłopska z kiełbaską  z włoszczyzną -seler

na wywarze wieprzowym 

pierogi leniwe z 

sosem jogurtowym -gluten,mleko 

kompot wieloowocowy 

Podwieczorek 

jabłko

andruty -gluten 

ok 15.30 kanapki - gluten z masłem szynką

 serem - mleko i warzywami 

woda mineralna 

 

 

 

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten - pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 

6.Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 

8.Orzechy - migdały,orzechy laskowe ,orzechy włoskie,orzechy nerkowca ,orzeszki pekan ,orzechy brazylijskie pistacje/orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. W ciągu dnia  dzieci mają nieograniczony dostęp do wody niegazowanej 

4. Obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjno-parowym 

5. Kanapki ok. godz .15.30 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy : pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy ,gomasio 

7.Słodzimy miodem i cukrem 

8.Wypieki , desery, budyń ,kisiel ,berliso -wyrób własny 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-03-31 10:15:04
Ilość wyświetleń: 16381

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej