Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Kids Menu 23-27.06.2025

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

 

 

Poniedziałek                     

23.06.2025  

Śniadanie                             

kakao na mleku

pieczywo żytnie  -gluten

  z masłem- mleko

szynka Bauera

ser gouda  -mleko

warzywa 

 

Obiad 

zupa grysikowa 

z włoszczyzną -seler 

na wywarze drobiowym 

spaghetti napoli -gluten

z pastą pomidorową ,ziołami i mozzarellą - mleko 

woda z pomarańczą 

 

 

 

Podwieczorek

serek waniliowy homogenizowany

maluta - mleko

pałki kukurydziane 

ok .godz.15.30 kanapki - gluten z  masłem ,szynką serem żółtym - mleko i warzywami 

 

 

 

 

 

Wtorek 

24.06.2025   

Śniadanie

herbata melisa z gruszką i jabłkiem

płatki śniadaniowe mix z  mlekiem 

pieczywo pszenne -gluten z masłem - mleko 

szynka delikatesowa  drobiowa 

kiełki słonecznika 

pomidor 

Obiad

zupa minestrone  - seler 

 na wywarze drobiowym 

ziemniaki

 kofty wieprzowe - jaja,gluten 

marchewka z porem i jogurtem naturalnym - mleko 

kompot mieszany 

 

Podwieczorek

maślanka pieczone jabłko - mleko

chałka-mleko,gluten,jaja 

ok.15.30 kanapki - gluten z masłem , szynką

serem - mleko i warzywami 

 

 

 

Środa

25.06.2025 

Śniadanie

cykoria bio na mleku

 pieczywo pszenne i żytnie - gluten

z masłem - mleko 

szynka chlebowa 

twarożek z rzodkiewką ,

ziołami i gomasio - mleko ,sezam 

mix warzyw 

 

Obiad         

rosół drobiowy z warzywami -seler,

 makaronem niteczkami -gluten i zieleniną 

kotlety ziemniaczane z kiełbaską w sosie jarzynowym -seler 

mizeria ze śmietanką - mleko 

kompot mieszany 

 

 

Podwieczorek

napój mleczny pinacolada - mleko 

bułka mleczna -gluten,jaja,mleko 

ok.15.30 kanapki- gluten z masłem ,szynką,serem - mleko i warzywami 

 

 

Czwartek                                 

           ZAKOŃCZENIE ROKU

               PRZEDSZKOLNEGO 

 

                          DZIEŃ Z LEMONIADĄ 

26.06.2025

 

Śniadanie

kawa zbożowa - gluten na mleku

pieczywo pszenne ,razowe ze słonecznikiem   - gluten 

z masłem - mleko 

krakowska parzona 

serek naturalny - mleko

mix warzyw 

 

 

Obiad                     

Zupa kartoflanka z  włoszczyzną -seler i majerankiem 

na wywarze wieprzowym 

pizza z szynką - gluten ,serem mieszanym - mleko 

sosem pomidorowym  z czosnkiem  i ziołami 

ketchup

ice tea brzoskwiniowa 

 

Podwieczorek

banan,truskawki

wafle ryżowe 

ok 15.30 kanapki -gluten z masłem - mleko,  szynką serem- mleko  i warzywami 

 

 

 

Piątek                                                                                                                                                                                                                                                                                              27.06.2025 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                   

 

Śniadanie 

herbata owocowa 

kefir naturalny - mleko 

pieczywo mieszane -gluten z masłem -mleko

polędwica sopocka

pasztet warzywny  -seler , jaja z ogórkiem  kiszonym 

mix warzyw 

 

Obiad 

zupa jarzynowa zabielana- mleko z makaronem - gluten ,mleko,seler 

na wywarze drobiowym 

ziemniaki 

dorsz po parysku -ryby,gluten,jaja

surówka jak u "chińczyka "-z kapusty i marchewki z oliwą 

kompot mieszany 

Podwieczorek

ciastka owsiane - gluten 

wafle ryżowe 

ok.godz.15.30

kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko i warzywami 

 

 

 

 

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten - pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 

6.Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 

8.Orzechy - migdały,orzechy laskowe ,orzechy włoskie,orzechy nerkowca ,orzeszki pekan ,orzechy brazylijskie pistacje/orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. W ciągu dnia  dzieci mają nieograniczony dostęp do wody niegazowanej 

4. Obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjno-parowym 

5. Kanapki ok. godz .15.30 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy : pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy ,gomasio 

7.Słodzimy miodem i cukrem 

8.Wypieki , desery, budyń ,kisiel ,berliso -wyrób własny 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-06-17 12:59:30
Ilość wyświetleń: 17443

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej