Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Kids Menu 01-05.07.2024

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

Poniedziałek

--01.07.2024   

Śniadanie

 

herbata ziołowa

płatki śniadaniowe  z mlekiem 

 pieczywo żytnie   -gluten z masłem -mleko

szynka Bianka drobiowa

ogorek konserwowy

 

 

Obiad 

zupa barszcz czerwony  z włoszczyzną  -seler 

z  ziemniakami i czosnkiem 

na wywarze drobiowym   

łazanki - gluten z kiszoną kapustą ,

mięsem i kiełbaską 

sok jabłkowy 

Podwieczorek

 

kajzerka - gluten z masłem -mleko

serem żółtym-mleko  i warzywami 

ok.16.00

kanapki z masłem  szynką,serem -mleko

i warzywami

woda mineralna

 

Wtorek 

---02.07.2024

Śniadanie

kawa na mleku - gluten na mleku 

pieczywo pszenne ,wieloziarniste - gluten z masłem- mleko  

pasta z tuńczyka -ryba z pomidorami 

jajko gotowane 

ogórek gruntowy 

 

 

Obiad

 

 

 

 

marchwianka  z włoszczyzną - seler

na wywarze drobiowym 

kasza gryczana 

sznycel w sosie pieczeniowym 

surówka wiosenna z kapusty pekińskiej z ogórkiem ,kukurydzą koperkiem i jogurtem naturalnym - mleko

kompot mieszany 

 

Podwieczorek

jogurt wieloowocowy - mleko

flipsy 

ok.godz.16.00

kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko 

woda mineralna  

 

Środa

--03.07.2024 

Śniadanie                                                

bawarka 

pieczywo pszenne ,graham - gluten z maslem - mleko 

szynka chlebowa

ser żółty - mleko

mix warzyw 

Obiad         

zupa pomidorowa z włoszczyzną -seler i ryżem , zabielana- mleko na wywarze drobiowym   

warzywne kaszotto z kaszy kus kus perłowej 

woda z cytryną i miętą 

 
Podwieczorek

placek drożdżowy z brzoskwinią -gluten,jaja,mleko 

ok odz.16.00 kanapki -gluten  z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna 

Czwartek

---04.07.2024 

Śniadanie

 

 

kawa zbożowa- gluten  na mleku 

pieczywo pszenne -gluten z masłem - mleko 

szynka drobiowa delikatesowa 

pasta z pieczonych warzyw  -seler

mix warzyw 

 

Obiad

zupa z żółtej fasolki szparagowej  z włoszczyzną - seler  

i ziemniakami

ziemniaki

pierś po parysku w jajku 

marchewka z ananasem i sosem jourtowym - mleko

woda z malinami 

Podwieczorek

truskawki z bitą śmietaną - mleko 

ok  godz. 16.00 kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna

 

Piątek

---05 .07.2024       

             

Śniadanie

herbata owocowa 

tosty z pieczywa pszennego - gluten

z szynką i serem żółtym - mleko 

ketchup 

jabłko

Obiad

zupa z czerwonej soczewicy z włoszczyzną -seler

i majerankiem  na wywarze drobiowym 

kotlet ziemniacazany z kiełbaską w sosie jarzynowym - seler 

mizeria ze śmietanką - mleko 

kompot mieszany 

Podwieczorek 

biszkopciki -gluten ,jaja

koktajl z owocami sezonowymi na jogurcie i maślance - mleko 

Ok godz.16.00 kanapki - gluten z masłem -mleko

szynką,serem -mleko 

woda mineralna

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7. Mlekoi i produkty pochodne 

8.Orzechy 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. Woda mineralna niegazowana do picia dostepna przez cały dzień w salach 

4. Drugie dania obiadowe przygotowane są w piecu konwekcyjnym 

5. Kanapki o godz 16.00 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy :pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2024-07-02 08:30:07
Ilość wyświetleń: 13059

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej