Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Kids Menu 28- 30.04.2025

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

Poniedziałek

28.04.2025  

Śniadanie                             

herbata malinowa 

płatki śniadaniowe z mlekiem 

pieczywo żytnie -gluten

  z masłem- mleko

kurczak gotowany 

pasta z tuńczyka -ryby

ogórek kiszony 

 

 

 

Obiad 

zupa barszcz czerwony 

z ziemniakami i  włoszczyzną 

 -seler 

na wywarze wieprzowym 

zapiekanka na bułce pszennej - gluten

z szynka tostową

serem żółtym i mozzarella- mleko

z sosem pomidorowym, czosnkiem i ziołami 

woda z pomarańczą 

 

 

Podwieczorek

banan

wafle kukurydziane 

ok .godz.15.30 kanapki - gluten z  masłem ,szynką serem żółtym - mleko i warzywami 

 

 

 

 

 

Wtorek 

29.04.2025   

Śniadanie

kawa zbożowa-gluten   na mleku

pieczywo mieszane   - gluten

z masłem- mleko

szynka familijna 

twarożek ze śmietanką -mleko 

ogórkiem gruntowym ziołami i solą sezamową -sezam 

kiełki ,rzodkiewka 

 

samodzielne śniadanie 

grupa IX i X 

 

rosół drobiowy z warzywami - seler

niteczkami -gluten i natką pietruszki 

kotlet ziemniaczany z kiełbaską -jaja

z sosem porowo- śmietanowym - mleko 

surówka z kapusty pekińskiej -

z jogurtem naturalnym- mleko 

i warzywami 

woda z cytryną

 

Podwieczorek

warkocz mleczny -mleko,gluten ,jaja 

Mleko 2%

ok.15.30 kanapki - gluten z masłem , szynką

serem - mleko i warzywami 

 

 

 

Środa

30.04.2025 

Śniadanie

kakao na mleku

pieczywo pszenne ,graham - gluten  

z masłem - mleko 

polędwica drobiowa 

pasta z dorsza z warzywami -ryby 

mix warzyw 

 

 

 

Obiad         

zupa wiosenna z kaszą kuskus perłową 

z włoszczyzną -seler

na wywarze drobiowym 

ziemniaki

pierś z kurczaka po parysku w jajku 

marchewka z groszkiem - gluten 

kompot mieszany

 

 

Podwieczorek

jogurt wieloowocowy -mleko

ciasteczka jungle -gluten ,soja ,orzechy 

ok.15.30 kanapki- gluten z masłem ,szynką,serem - mleko i warzywami 

 

 

Czwartek

01.05.2025

 

Śniadanie

 

 

Obiad                     

 

 

Podwieczorek

 

 

 

 

Piątek                                                                                                                                                                                           02.05.2025 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                   

 

 

Śniadanie

 

 

 

Obiad 

                                                                                                                                  

Podwieczorek

 

 

 

 

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten - pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz,kamut 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne 

6.Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne 

8.Orzechy - migdały,orzechy laskowe ,orzechy włoskie,orzechy nerkowca ,orzeszki pekan ,orzechy brazylijskie pistacje/orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. W ciągu dnia  dzieci mają nieograniczony dostęp do wody niegazowanej 

4. Obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjno-parowym 

5. Kanapki ok. godz .15.30 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy : pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy ,gomasio 

7.Słodzimy miodem i cukrem 

8.Wypieki , desery, budyń ,kisiel ,berliso -wyrób własny 

 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-04-25 06:56:26
Ilość wyświetleń: 16714

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej