Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Kids Menu 21-25.10.2024

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

Poniedziałek

--21.10.2024   

Śniadanie

 

herbata z kopru włoskiego 

pieczywo pszenne ,razowe ze słoncznikiem -gluten

z masłem - mleko

polędwica miodowa 

pasta z tuńczyka-ryby  z jajkiem i ogórkiem 

ser morski   -mleko

warzywa do chrupania 

 

 

Obiad 

krem z marchewki z imbirem i mleczkiem kokosowym

z  włoszczyzną  -seler , vege 

makaron świderki  -gluten z twarogiem ,truskawkami i jogurtem naturalnym -mleko 

biała rzodkiew 

sok pomarańczowy 

Podwieczorek

 

kasza manna -mleko  z malinami 

ok.15.30

kanapki z masłem  szynką,serem -mleko

i warzywami

woda mineralna

 

Wtorek 

---22.10.2024

Śniadanie

  

Kawa zbożowa - gluten  na mleku 

kajzerka-gluten  z masłem -mleko 

z dżemem owocowym 

pieczywo żytnie   -gluten

z masłem-mleko

i szynką tradycyjną 

ogórek kiszony 

SAMODZIELNE ŚNIADANIE GRUPA IX i X 

Obiad

 

 

 

 

zupa  żurek zabielany -mleko z czosnkiem  ,majerankiem i włoszczyzną - seler

na białej kiełbasie 

ziemniaki

łupki chrupki z piersi kurczaka  -gluten  ,jaja

marchewka z jabłkiem i jogurtem naturalnym -mleko 

kompot wieloowocowy 

 

Podwieczorek

jabłko

herbatniki -gluten 

 

ok.godz.15.30

kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko 

woda mineralna  

 

Środa

--23.10.2024 

Śniadanie                                                

bawarka - mleko 

kanapka z pieczywa pszennego -gluten 

z masłem -mleko

szynką tradycyjną 

jajkiem,ogórkiem świeżym 

 

Obiad         

rosół drobiowy  włoszczyzną -seler 

niteczkami-gluten ,jaja,

i natką pietruszki 

ziemniaki

gołąbek bez zawijania w sosie pomidorowym- seler 

kompot mieszany 

 

 

 

 

Podwieczorek

koktajl pinacolada na kefirze -mleko

( kokos,ananas)

chrupki kukurydziane 

ok odz.16.00 kanapki -gluten  z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna 

Czwartek

---24.10.2024 

Śniadanie

 

herbata malinowa 

płatki kukurydziane z mlekiem 

pieczywo żytnie  -gluten 

z masłem -mleko 

krakowska drobiowa

mix warzyw 

 

Obiad

zupa barszcz czerwony z włoszczyzną -seler

na wywarze wieprzowym  --gluten 

kasza kuskus perłowa

sznycel z kurczaka w sosie własnym 

surówka colesław z kukurydzą ,marchewką ,koperkiem

sosem jogurtowym - mleko z chrzanem 

woda z cytryną 

 

Podwieczorek

mleko 2%

rogal mleczny -gluten,mleko 

ok  godz. 16.00 kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna

 

Piątek

25.10.2024

 

Śniadanie

kawa inka z magnezem-gluten na mleku

pieczywo pszenne ,wieloziarniste -gluten 

z masłem -mleko 

pasta z makreli z pomidorami -ryba 

krakowska parzona  

mix warzyw 

Obiad

zupa z czerwonej soczewicy z kiełbaską  i  włoszczyzną   -seler na wywarze drobiowym 

i natką pietruszki 

ziemniaki

kluski leniwe -gluten,jaja,mleko z sosem jogurtowym -mleko

talarki z marchewki

kompot wieloowocowy 

Podwieczorek 

bułka paryska -gluten z masłem -mleko   z szynką tostową

wiórkami sera żółtego -mleko

i papryką kolorową 

Ok godz.15.30 kanapki - gluten z masłem -mleko

szynką,serem -mleko 

woda mineralna

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7. Mlekoi i produkty pochodne 

8.Orzechy 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. Woda mineralna niegazowana do picia dostepna przez cały dzień w salach 

4. Drugie dania obiadowe przygotowane są w piecu konwekcyjnym 

5. Kanapki o godz 16.00 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy :pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2024-10-21 10:32:22
Ilość wyświetleń: 14227

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej