Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Kids Menu 04.-08.12.2023

ALERGENY ZAZNACZONE  NA ZIELONO

Poniedziałek

--04.12.2023   
Śniadanie

herbata z miodem  i cytryną 

pieczywo pszenne ,żytnie -gluten z masłem-mleko 

 szynka delikatesowa z kurczaka 

serek almette z ziołami -mleko 

pestki dyni,rukola 

samodzielne śniadanie grupa III I IV 

 

Obiad

 zupa wielowarzywna z ziemniakami i włoszczyzną   -seler

na wywarze drobiowym 

kasza bulgur 

klopsiki w sosie śmietanowym -mleko, jajko z białymi warzywami -seler 

surówka bomba witaminowa (buraczki,kapusta,papryka )

woda z cytryną

Podwieczorek

budyń śmietankowy -mleko 

z owocami lasu 

ok godz.16.00, kanapki-gluten z szynką ,serem -mleko,warzywami 

woda mineralna

 

Wtorek 

---05.12.2023           

Śniadanie

 

herbata malinowa 

płatki śniadaniowe kukurydziane z mlekiem 

pieczywo pszenne ,graham -gluten  z masłem -mleko

pasztet domowy-jajko  z ogórkiem kiszonym 

szynka tradycyjna 

Obiad

 

 

 

 

 

 zupa z czerwonej soczewicy  z ziemniakami ,kiełbaską  włoszczyzną i majerankiem - seler 

na wywarze wieprzowym 

makaron świderki -gluten z truskawkami ,twarogiem -mleko i sosem jogurtowym 

kompot mieszany 

Podwieczorek

gruszka 

wafle ryżowe 

ok.godz.16.00

kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko 

woda mineralna  

 

Środa

------06.12.2023   ------  

Śniadanie

herbatka zimowa z malinami ,goździkami ,anyżem ,cynamonem i pomarańczą 

pieczywo pszenne , razowe ze słonecznikiem   -gluten  z masłem -mleko 

szynka staropolska 

pasta z kurczaka z pieczonymi warzywami -seler ,kiełki 

 

 

Obiad                             

zupa kalafiorowa z włoszczyzną ,ziemniakami i koperkiem   -seler 

na wywarze drobiowym 

zapiekanki na bułce pszennej -gluten z szynka tostową ,serem mieszanym żółtym i mozzarella-mleko czosnkiem i ziołami 

ketchup

talarki z kalarepki 

woda z mandarynką 

 

Podwieczorek

deser z bitej śmietany  -mleko  z malinami ,biszkoptem i wiórkami czekolady 

ok odz.16.00 kanapki -gluten  z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna 

Czwartek

---07.12.2023    

Śniadanie

bawarka-mleko 

pieczywo pszenne   -gluten  z masłem -mleko 

jajecznica-jajko 

poledwica drobiowa

mix warzyw 

 

 

Obiad

zupa grysikowa  z włoszczyzną-seler 

na wywarze drobiowym 

ziemniaki

kotlet drobiowy panierowany -gluten , jajko

surówka wiosenna z kapusty pekińskiej z marchewką 

kukurydzą papryką i jogurtem naturalnym -mleko 

kompot do picia 

Podwieczorek

mleko 2%

chałka

ok  godz. 16.00 kanapki -gluten z szynką ,serem -mleko i warzywami 

woda mineralna

 

Piątek

--- 08.12.2023                      

Śniadanie

 

kawa zbożowa z magnezem na mleku

pieczywo pszenne ,żytnie -gluten  z masłem -mleko

szynka bianka 

pasta ze słonecznika -soja,seler,sezam 

mix warzyw 

samodzielne śniadanie 

grupa V i VI 

Obiad

zupa Meridy Walecznej pomidorowa-seler z niteczkami  -gluten 

 na wywarze drobiowym 

ziemniaki

pulpecik rybny z warzywami -ryba ,gluten,jajko

surówka z marchewki z jabłkiem i jourtem naturalnym

kompot wieloowocowy

Podwieczorek 

bułka paryska z masłem ,serem żółtym i warzywami -gluten ,mleko

Ok godz.16.00 kanapki - gluten z masłem -mleko

szynką,serem -mleko 

woda mineralna

 

 

Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten 

2. Skorupiaki i  produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7. Mlekoi i produkty pochodne 

8.Orzechy 

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny 

13. Łubin 

14. Mięczaki 

Informacje dodatkowe:

1. W żywieniu dzieci z dietami alergizującymi  stosujemy składniki /produkty  zamienne

nie zawierajace alergenów 

2. Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie 

3. Woda mineralna niegazowana do picia dostepna przez cały dzień w salach 

4. Drugie dania obiadowe przygotowane są w piecu konwekcyjnym 

5. Kanapki o godz 16.00 podawane są z szynką ,serem żółtym ,serkiem twarogowym 

dżemem,warzywamni ( zamiennie)

6. Do przygotowowania posiłków używane są przyprawy :pieprz,sól niskosodowa,ziele angielskie ,

liść laurowy ,zioła , papryka słodka ,cukier waniliowy 

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2023-12-04 10:46:02
Ilość wyświetleń: 11514

„Wszystkiego, co naprawdę muszę wiedzieć, dowiedziałem się w przedszkolu”

Robert Fulghum

Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej